Kik vagyunk


Tanúsítvánnyal rendelkező Pro Dog Trainer !

Már gyerekként érdekeltek a kutyák, egy ideig a szüleim tiltakoztak, hogy legyen kutyám, hiába hurcoltam haza a környék összes kóbor ebét. Majd jött az első, 1994-ben Momoka. Ő volt az etalon pinscher. Sokáig maradtam “márkahű”, Pissyből(Black Dwarf Devil Cassie) úgy vélem, kihoztam a maximumot. Nem létezik olyan feladat, amiben egy pin nem teljesít maximálisan, legyen az engedelmes munka, nyomkövetés, őrző-védő vagy triflakeresés.
És utána jöttek a malinoisok, hatalmas váltásként. Szép sorban, Gucci, Stitch, Phoebe, Grinch, Jerry és akik egy-egy hónapra “cserediákként” megfordultak nálunk. Mindegyikőjüktől rengeteget tanultam és tanulok.
Van, aki ma már szolgálatot teljesítő eb, van aki családi kedvenc és van aki sokkal többre vitte.
Ebből kifolyólag, a közepén találtam magam érdekesebbnél érdekesebb kihívásoknak. Köztük több, problémás kutya- azaz inkább gazdi - átképzése, valamint szolgálati(kereső, nyomos vagy járőr) kutyák egyénre szabott módszerrel történő képzése is.
Így jött az ötlet is, ha már(majdnem) mindent végigzongoráztunk a szimatmunkáknál, miért ne lehetne megismerkedni a triflakereséssel is.

Igyekszünk a maximumot kihozni a kutyáinkból, így történt meg - többek közt - , hogy a miénk a legifjabb vizsgázott triflakereső kutya is egy border terrier személyében. Egyéniségük válogatja, milyen képzést kapnak, nincs sablon “módszer”, csak koncepció.
Törekszem arra, hogy a kutya az eszét is használja, rengeteget játszom velük logikai feladatokat. Sok gyakorlott kutyástól tanultam el, mit hogyan lehet, és azt is, hogyan nem ildomos képezni egy kutyát.

Új kiskutya, első kutyás tapasztalat, engedelmes munka, szocializáció, keresőmunka, szarvasgombászat(triflakeresés), esetleg vizsgára készül? Segítünk
Eredményeinkről bővebben: itt.